Erdogan: Islami synon ta zbukurojë botën dhe ta bëjë më të jetueshme për të gjitha krijesat

Erdogan: Islami synon ta zbukurojë botën dhe ta bëjë më të jetueshme për të gjitha krijesat

Presidenti Recep Tayyip Erdogan tha se lufta e Turqisë, si në marrëdhëniet ndërkombëtare ashtu edhe në ekonomi, me sloganin ‘Bota është më e madhe se pesë’ është për ndryshimin e këtij rendi të ndërtuar mbi shfrytëzimin dhe shtypjen.

Presidenti Erdogan mbajti një fjalim në ceremoninë e 8-të të ndarjes së Çmimeve “Necip Fazil” të zhvilluar në Qendrën e Kulturës Ataturk (AKM) në Stamboll.

Duke shprehur se ndryshimi është një realitet i jetës, po se ka një ndryshim të mprehtë midis ndryshimit dhe korrupsionit, Erdogan tha: “Njerëzimi ka përjetuar një transformim të madh, degjenerim në një aspekt, në të cilin vlerat e tij të lashta janë dëmtuar në 2 shekujt e fundit. Krahas modernizimit, perspektiva e njerëzve ndaj natyrës së tyre, mjedisit dhe krijesave të tjera me të cilat ndajnë jetën ka ndryshuar gjithashtu.”

“Lufta e Turqisë me sloganin “Bota është më e madhe se pesë” si në marrëdhëniet ndërkombëtare ashtu edhe në ekonomi është për ndryshimin e këtij rendi të ndërtuar mbi shfrytëzimin dhe shtypjen. Ne refuzojmë çdo qasje që zhvlerëson njeriun, më të nderuarin nga të gjitha krijesat. Ne besojmë se qytetërimi islam, me mesazhet e tij që kapërcejnë epokat, ofron një recetë shpëtimi për depresionet brenda të cilave ndodhen njërit modernë. Qytetërimi islam, i bazuar mbi themelet e shkencës, urtësisë, moralit dhe drejtësisë, synon ta zbukurojë botën dhe ta bëjë atë më të jetueshme për të gjitha krijesat”, tha Presidenti Recep Tayyip Erdogan.