DISA RREGULLA TË JETËS!!

1. Duaje kë të duash, se do të vjen dita dhe do të ndahesh nga ai.

2. Jeto me Allahun ashtu si e meriton të duhet Allahu. Mos e duaj askënd tjetër përveç Allahut dhe mos t’i afrohet asaj dashurie asnjë dashuri tjetër.

3. Mos u bë nevojtar për dikën tjetër pos Allahut.

4. Mos iu anko askujt sado qoftë e madhe brenga jote.

5. Vendose në rend të parë fisnikërinë tënde para ndjenjave tua.

6. Bëje mendjen të jetë udhëheqës e jo ndjenjat.

7. Sa më shumë që shtohet rëndësia e njerëzve në sytë e tu, aq më shumë zvogëlohet personaliteti jot në sytë e tyre

8. Bëje butësinë ndaj njerëzve të jetë urë për arritjen deri në zemrat e tyre.

9. Mos e bëj masën e krahasimit në zgjedhjen e shokut pamjen e mirë të tij.

10. Mos harro se gjithmonë ke nevojë për Krijuesin tënd.

11. Bëje që namazi jot të jetë zgjidhje për ikjen nga bota jote kalimtare.

12. Mos të jetë mënyra e sjelljes tënde sipas sasisë së dashurisë tënde ndaj njeriut.

13. Mos e urrej askënd, asnjëherë, edhe nëse të lëndon një i dashur, ngase ti, sipas sasisë së urrejtjes do ta rikujtosh plagën që ta shkaktoi.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU