img_8569

DISA GABIME QË VEPROHEN GJATË RAMAZANIT

 1. Braktisja e lutjes para namazit të akshamit.
 2. Vonimi i iftarit derisa të kryhet ezani (prej sunetit është përshpejtimi i tij).
 3. Falja e namazit të akshamit në shtëpi dhe jo në xhami me xhemat.
 4. Teprimi në ushqim dhe pije.
 5. Humbja e kohës në gjëra të kota në mes dy namazeve, të akshamit dhe jacisë.
 6. Mosplotësimi i namazit të teravive me imam.
 7. Shpërfillja e syfyrit.
 8. Braktisja e lutjes në kohën e syfyrit.
 9. Shkujdesja nga gjallërimi i natës së Kadrit (qëllimi është për 10 netët e fundit).
 10. Shkujdesja nga leximi i Kuranit dhe të përfunduarit e tij.
 11. Moskalitja e fëmijëve që të mësohen të agjërojnë.
 12. Falja e namazit vetëm se gjatë muajit të Ramazanit dhe braktisja e tij jashtë Ramazanit.
 13. Të preokupuarit me filma dhe seriale.
 14. Të fjeturit e tepërt gjatë ditës dhe ndeja gjatë natës duke e kaluar në gjëra të padobishme.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU