Anija turke “Fatih” fillon shpimet në Türkali-4

Anija turke “Fatih” fillon shpimet në Türkali-4

Korporata Turke e Naftës (TPAO) ka njoftuar se objektivi i ri i zbulimit të anijes së shpimit “Fatih” është në pusin Türkali-4, transmeton Anadolu Agency (AA).

Pas pusit Tuna-1, anija e shpimit “Fatih” arriti një thellësi shpimi prej 3.920 metrash në Türkali-1 dhe përfundoi punën atje për 77 ditë.

Në pusin e dytë, Türkali-2, pasi arriti një thellësi shpimi prej 3.950 metrash, punimet e zbulimit të rezervës përfunduan për 53 ditë.

Pas këtyre dy puseve, anija “Fatih” filloi shpimet në pusin Amasra-1 të vendosur në Fushën e Gazit Sakarya-s Veriore për zbulime të reja. Më 28 maj, u njoftua se anija filloi shpimet në pusin e ri të zbulimit, Türkali-3, në Fushën e Gazit Sakarya.

Gjithsej 540 miliardë metra kub gaz natyror janë zbuluar deri më tani gjatë punimeve të shpimit të kryera nga TPAO në Detin e Zi.

Projekti i Zhvillimit të Fushës së Gazit Sakarya përbëhet nga një sistem prodhimi të gazit natyror që do të krijohet nën det, një fabrikë përpunimi që do të krijohet në bregun e Filyos dhe tubacione për të lidhur këto dy njësi.