aksa

Videomesazhi i fortë palestinez për Xhaminë Al-Aksa

Reagim ndaj një marrëzie të paralajmëruar sioniste

Lideri i Lëvizjes Islamike Palestineze nga viti 1948 dhe simbol i rezistencës palestineze, Sheikh Raed Salah, ka reaguar ndaj ndalimeve të shpallura për faljen e namazit gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit në xhaminë Al-Aksa.

Duke folur për Al Jazeera-n, Sheikh Salah tha: “Ne kemi një të drejtë të përjetshme, ligjore dhe të vendosur për të hyrë në xhaminë e bekuar Al-Aksa, pavarësisht nëse njëri prej nesh është fëmijë, i ri, burrë apo i moshuar”.

Ai shtoi: “Ne kemi të drejtën e përjetshme që ta bekojmë Xhaminë Al-Aksa sa herë që thirret ezani, qoftë ezani për agim, mesditë, pasdite, perëndim të diellit apo mbrëmje. Është detyrë që ne e nxjerrim nga urdhrat e të Dërguarit të Zotit, të cilat janë të përjetshme në besim dhe janë konstante të përkatësisë sonë në Islamin tonë dhe askush nuk mundet, pavarësisht nga emri, pozita, gjuha apo fuqia e tij, t’i shfuqizojë këto konstante fetare”.

Ai vazhdoi duke thënë: “Xhamia Al-Aksa është e drejta jonë, ashtu siç është Kurani i Shenjtë. Ashtu si Kurani nuk pranon ndarjen e kohës dhe hapësirës, ​​po ashtu edhe Al-Aksaja e bekuar nuk e pranon ndarjen e kohës dhe hapësirës”.

Ai përfundoi me fjalët: “Ne themi pa belbëzim: Al-Aksa është e drejta jonë e përjetshme dhe e pandryshueshme dhe askush tjetër nuk ka të drejtë për të deri në Kiamet. Të tillë jemi ne dhe e tillë është xhamia e bekuar Al-Aksa dhe e tillë është marrëdhënia jonë me Al-Aksa derisa të takojmë Zotin e Madhëruar.”

Të dielën, kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu ra dakord me një rekomandim të ministrit ekstremist të Sigurisë Kombëtare Itamar Ben Gvir për të kufizuar hyrjen e palestinezëve nga Jeruzalemi e jo vetëm në Xhaminë Al-Aksa gjatë muajit të Ramazanit.

Lëvizja Islamike Palestineze paralajmëroi izraelin se “shkelja e të drejtave të xhamisë Al-Aksa ose liria e fesë në të nuk do të kalojë pa përgjegjësi dhe Jerusalemi dhe Al-Aksa do të mbeten busulla e reagimit ndaj padrejtësisë, arrogancës dhe agresionit.” /tesheshi