thumbs_b_c_75606e8143a234c6ed8cc9b760b7dee8

Türkiye do të dërgojë 2 avionë dhe 1 helikopter për të ndihmuar Greqinë të luftojë zjarret

Türkiye do të sigurojë dy avionë amfibë zjarrfikës dhe një helikopter zjarrfikës për të ndihmuar Greqinë të luftojë zjarret, transmeton Anadolu.

“Në udhëzimet e presidentit Recep Tayyip Erdoğan, dy avionë zjarrfikës dhe një helikopter zjarrfikës të regjistruar në inventarin e Drejtorisë së Përgjithshme të Pyjeve dhe ekuipazheve të Ministrisë së Bujqësisë dhe Pyjeve, do të dërgohen në Greqi”, njoftoi Drejtoria Turke e Komunikimeve.

Sipas njoftimit, avionët amfibë me manovrim efektiv dhe një helikopter zjarrfikës i prodhuar me burimeve vendase do të përdoren në Greqi për t’iu përgjigjur zjarreve.

Që nga e hëna, Greqia është duke luftuar me zjarret e furishme, me avionë zjarrfikës nga Franca dhe Italia që kanë mbërritur për të ndihmuar në shuarjen e flakëve që dogjën shtëpitë dhe shkatërruan mjedisin.