SINQERITETI I BËN NJERËZIT TË NA I FALIN GABIMET!

Burri u kthye shumë vonë në shtëpi. Jashtë kishte pirë alkool dhe ishte dehur, dhe në këtë gjendje e bëri copë-copë një enë të shtrenjtë, e pastaj volli dhe ra përtokë. Erdh gruaja e vet, e ngriti dhe e shtriu në shtrat, e pastaj u kthye ta pastron vendin!

Kur burri u zgjua në mëngjes, ia morri mendja se gruaja e tij është e zemëruar në të për atë që ndodhi natën e kaluar, dhe u ngrit duke e lutur Allahun që të mos ketë zënka mes tyre!

Mirëpo, burri u habit kur e gjeti një letër nga gruaja e tij ku shkruante: I dashuri im, ushqimi yt i mëngjesit që ti e preferon është gati mbi tavolinë, kurse unë u detyrova të dal herët e t’i blej disa gjëra nga shitorja.. dhe i dashuri im, do të kthehem tek ti shumë shpejt! Të dua!!

Burri u habit nga fjalët e saj edhe përskaj asaj që e bëri natën kur ishte i dehur! Iu afrua fëmijës së vet dhe e pyeti: Çfarë ndodhi mbrëmë natën?!

Fëmija iu përgjigj: Nëna kur deshi të vendos mbi shtrat dhe t’i zbathë këpucët dhe ta zhvesh këmishën, ishe i dehur si i vdekur, e i thave asaj, o ti grua mos më prek, më lërë mua dhe problemin tim, unë kam grua dhe jam i martuar!!

Fjalë për meditim:

Nuk nxisim në bërjen e mëkateve, por ajo që na bie në sy është se, sinqeriteti i bën njerëzit që të na i falin gabimet tona, dhe ne të përmirësohemi dhe të tjerët të na mëshirojnë!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU