how-to-remove-earwax-cotton-buds-3056109

Si të largoni shpejt bllokimin e veshit nga dyllit pa përdorimin e pambukut

Dylli i veshit nuk ka nevojë për pastrim të rregullt për të mbajtur veshët funksionalë dhe të shëndetshëm, krejt e kundërta në fakt.

Dylli luan një rol jetësor në lubrifikimin, pastrimin dhe mbrojtjen e kanalit. Por ndonjëherë, trupi zvarritet dhe prodhon pak, duke lënë bllokime të mundimshme.

Pambuku

Ndërsa nuk është një teknikë heqjeje, njerëzit nuk duhet të shtyjnë kurrë një syth pambuku në veshin e tyre për të hequr dyllin. Bërja e kësaj zakonisht e shtyn dyllin poshtë dhe mund ta lërë veshin të hapur ndaj infeksionit.

 

Dylli që shtyhet afër daulles së veshit është në fund të fundit shumë më i vështirë për tu hequr dhe në rrethana të rënda, njerëzit rrezikojnë të krijojnë një vrimë në timpanin e tyre.

Si të largoni bllokimet e dyllit të veshit shpejt?

Shumë njerëz do të përjetojnë bllokime si kjo në jetën e tyre, dhe për shumicën, ndalesa e parë është takimi me mjekun.

Por pandemia e ka bërë më të vështirë marrjen e një kontrolli personal të veshit, duke i lënë njerëzit në kërkim për mundësi në shtëpi.

 

Një pikë ujë

Një nga mënyrat më të provuara dhe të testuara për heqjen e dyllit të veshit në shtëpi përfshin një tretje të ujit dhe solucionit të kripur.

Harvard Health sugjeron që të lagni një top pambuku me të dy solucionet dhe ta vendosni atë në vesh. Pas një minute, ano kokën përsëri poshtë, duke e lënë lëngun të kullojë me dyllin në tërheqje. /Telegrafi/

Shopping Basket
IOS
ANDROID
DONACION
DËRGO MESAZH