Si i matin smartfonët numrin e hapave që bëjmë çdo ditë

Si i matin smartfonët numrin e hapave që bëjmë çdo ditë

Si i llogarit numrin e hapave telefoni juaj? Ky artikull shpjegon sesi sensorë të ndryshëm në mënyrë inteligjente përcaktojnë aktivitetin tuaj fizik me saktësi të lartë.

Thonë se çdo individ i shëndetshëm duhet të bëjë të paktën 10 mijë hapa në ditë. Mund tu duken shumë por kur merrni në konsideratë çdo hap të hedhur gjatë ecjes suaj ditore, është një objektiv jo i pamundur për tu arritur.

Duke përdorur një telefon si pedometër, ju mund të ruani numrin e hapave që bëni. Telefonët tonë janë gjithnjë me ne duke i bërë ato mjetin perfekt për të gjurmuar hapat.

Si i llogarit numrin e hapave telefoni juaj? Ky artikull shpjegon sesi sensorë të ndryshëm në mënyrë inteligjente përcaktojnë aktivitetin tuaj fizik me saktësi të lartë.

Si i gjurmon smartfoni juaj hapat?

Shumica e smartfonëve kanë një sensor të quajtur akselerometër, një pajisje e vogël e cila bën matje përmes një leve e ka kontakt me metalin. Akselerometrat matin përshpejtimin kur telefoni lëviz. Këto sensor janë ata që përcaktojnë se në çfarë pozicioni po e mbani telefonin në duar. Në të njëjtën mënyrë ky sensor llogarit numrin e hapave.

Së bashku me informacionin që vjen nga GPS, aplikacionet analizojnë numrin e hapave që bëni çdo ditë. Mjaftojnë këto dy burime informacioni për të gjetur numrin e kalorive që keni djegur.

Sensorë të tjerë si një altimetër mund të pasurojnë më tepër saktësinë e matjes së aktivitetit tuaj fizik. Aplikacione si Google Fit marrin të dhëna nga smartfoni dhe ora inteligjente për të rritur saktësinë e matjeve. /PCWorld Albanian