Auto-Skicë

Rreth 1,2 miliard persona në Afrikë përballen me shumë rreziqe për arsye shëndetësore

Rreth 1,2 miliard persona në Afrikë përballen me shumë rreziqe për shkak të kujdesit të dobët shëndetësor, raporton Anadolu Agency (AA).

Akinwumi Adesina, president i Bankës Afrikane të Zhvillimit (AfDB), tha se jeta e 1,2 miliard afrikanëve është në rrezik nga qasja joadekuate në kujdesin shëndetësor cilësor për shkak të pandemisë së koronavirusit të ri (COVID-19).

Siç tha ai, AfDB po lufton pasojat ekonomike dhe shëndetësore të pandemisë, duke shtuar se do të intensifikojë më tej mbështetjen për vendet afrikane.

Adesina tha se AfDB do të investojë shumë mjete në prodhimin vendas të vaksinave dhe sistemin shëndetësor afrikan. Ai paralajmëroi se vetëm 51 për qind e objekteve të shëndetit publik në Afrikë kanë ujë të pastër dhe 31 për qind energji elektrike.

Po ashtu theksoi se Afrika importon 60 deri në 70 për qind të barnave për përdorim.​​​​​​​