Refugjati sirian realizoi ëndrrën duke u bërë mjek në Turqi

Refugjati sirian realizoi ëndrrën duke u bërë mjek në Turqi

Duke braktisur shkollën e mjekësisë kur iku nga lufta civile në atdhe, një refugjat sirian arriti ëndrrën e tij në Turqi duke u bërë mjek, raporton Anadolu Agency (AA).

Ibrahim Şaban u largua nga Siria për në Turqi në vitin 2013 për shkak të luftës civile, në kohën kur ishte duke studiuar mjekësi në Universitetin e Halepit.

Në Stamboll, ai kaloi me sukses provimin pranues për studentë të huaj në vitin 2014 dhe u regjistrua në Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin Sakarya të Turqinë veriperëndimore.

I diplomuar nga universiteti vitin e kaluar, Şaban u shërben pacientëve në shërbimin e urgjencës pandemike të Spitalit të Trajnimit dhe Kërkimit në Sakarya.

E gjithë bota e njeh mikpritjen turke, thotë ai, duke lavdëruar njerëzit miqësorë dhe të dobishëm.

“Turqia përqafon refugjatët dhe kjo tregon qasjen humanitare dhe të dhembshur të këtij kombi. Është shumë humanitare të jesh në gjendje të ndihmosh dikë në nevojë ose në një situatë të vështirë. Ju me të vërtetë nuk mund ta gjeni këtë kudo në botë”, shtoi ai.

“Është detyra jonë të ndihmojmë cilindo me probleme shëndetësore, pavarësisht kombësisë së tyre. Unë e bëj këtë në Turqi dhe kjo më bën më të lumtur sepse Turqia më ndihmoi të bëhem mjek”, tha ai.

Siria është përfshirë në një luftë të egër civile që nga fillimi i vitit 2011, kur regjimi i Bashar al-Assad goditi protestat pro-demokratik me një egërsi të papritur.

Turqia strehon rreth 3,6 milionë refugjatë sirianë, më shumë se çdo vend tjetër në botë.