Organizatat turke dhurojnë ndihmë për nevojtarët në Kosovë

Organizatat turke dhurojnë ndihmë për nevojtarët në Kosovë

Fondacioni Humanitar IHH nga Turqia, në bashkëpunim me Shoqatën WEFA nga Austria, Shoqatën Sadakataşı, Bursa Fetih-Der, Shoqatën ONhayat nga Gjermania dhe Fondacionin e Jetimave të Kosovës, do të shpërndajë ushqim dhe qymyr për 700 familje në nevojë dhe pallto dimri për 420 jetima, raporton Anadolu Agency (AA).

Osman Atalay, anëtar i bordit të IHH-së, tha për AA se ata synojnë që gjatë një jave t’ua dhurojnë familjeve nevojtare ndihmat e ardhura nga Turqia dhe Evropa dhe se prioritet do të jenë personat e moshuar dhe jetimat, pa dallime etnike.

Atalay tha se nevojtarët nuk duhet harruar as gjatë periudhës së vështirë të pandemisë.

“Ne erdhëm këtu me ndihmat e donatorëve tanë në këto ditë të vështira si një dorë ndihme nga Turqia, për jetimat dhe familjet nevojtare, që janë goditur më keq në periudhën e pandemisë”, theksoi ai.

Ndërkaq, Hasan Yetiş nga Shoqata WEFA tha se falënderoi ata që kanë ofruar ndihmë.

Shpërndarja e ndihmave që filloi në Skenderaj, Fushë Kosovë dhe Mitrovicë tek veteranët e luftës dhe komunitetet pakicë, do të vazhdojë në qytetin e Prizrenit.