windows10-laptop-730x410-1

Microsoft bën lëvizjen e papritur me Windows 10-ën

Windows 10-ta është pajisur me asistentin AI Copilot i cili fillimisht ishte ekskluzivitet vetëm i Windows 11-ës, ndërsa së shpejti mund të fitojë veçori të tjera gjithashtu.

Microsoft do ti japë fund mbështetjes për Windows 10-ën në Tetor të 2025, por kompania tani po merr një hap të pazakontë duke rihapur programin e saj testues beta për Windows 10-ën ku teston veçori dhe përmirësime të reja.

Windows 10-ta është pajisur me asistentin AI Copilot i cili fillimisht ishte ekskluzivitet vetëm i Windows 11-ës, ndërsa së shpejti mund të fitojë veçori të tjera gjithashtu.

“Sot po hapim kanalin Beta për Windows Insider të cilët aktualisht janë në Windows 10.”

Microsoft nuk ka zbuluar çfarë funksionalitetesh planifikon të testojë por Windows Insiders mund të bëhen pjesë e kanalit beta për ti provuar.

Vlen të theksohet se data e fundit të mbështetjes së Windows 10-ës mbetet e njëjta, 14 Tetor 2025. Microsoft thotë se duke ju bashkuar këtij programi testimi nuk ndryshon asgjë me fundin e mbështetjes.

Kujtojmë se Microsoft tha vitin e kaluar se nuk do të ofronte më veçori të reja në Windows 10.