Lule-Mobile-Dahlia-White-HD-Wallpaper-2560x1600-915x515

KUSH ËSHTË “DEJUTH”?

Ai krenohet e lavdërohet me gruan e tij dhe me bukurinë dhe stolitë e saj!

Nuk e ruan dhe nuk e mbron nga sytë e burrave!

Ajo del bashkërisht me burrin, e zbukuruar, e parfumuar, me rroba të tejdukshme, gjysmë e zhveshur, si të jetë mall, i cili prezantohet për shitje!!

Rri së bashku me burra, e shoqëron kush do nga burrat, kurse burri i saj nuk mërzitet aspak, si mos të jetë e ndershme!

I Dërguari i Allahut, lavdia dhe paqja e Allahut qoftë mbi të, thotë: “Nuk hy në Xhenet dejuthi”.

Dejuth është ai që nuk e mbron nderin e familjes së vet, dhe s’ka aspak xhelozi për mahremat e vet, si për gruan e tij, për vajzën e tij, për motrën e tij, për nënën e tij, etj.

Tek disa burra humbi xhelozia, dhe me të, humbi edhe turpi tek gratë e tyre!!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU