KURBAN BAJRAMI?

Na erdhi Kurban Bajrami musliman  i nderuar
Me shperblime nga Allahu  per ata qe kane merituar.
Gezohet varfnjaku qe ka per te pranur
Gezohet i pasuri qe ka per te dhuruar.

Nenat pergaditen me pasteri e embelsi
Ta presim bajramin me plot buajri.
Na mesoi Ibrahimi alejhis-selam
Si te jemi bujar edhe zemergjer.

Lutej Ibrahimi me djalin e tije
Ti besnikerojn Allahut pasardhesit e tije.
Vepra Ibrahimit ka shume urtesi
Per ata qe mendojne dhe kane shpirte dlirsi.

Prandaj hape zemren dhe preje Kurbanin
Vish rroba te bardha dhe kremto bajramin
Vizito far e fisin urova bajramin.