122-1221699_hands-giving-heart-png-download-giving-hands-with

KAPU PËR DORËN E ATIJ QË E DO!!

– Përmendet se një vajzë e vogël, së bashku me prindin e saj plak, ishin duke e kaluar një urë! Prindi, si gjithmonë i mëshirshëm, frikohet për vajzën e vet se do të bie nga ura, dhe i thotë: E dashura ime, më kap për dorën time fort, që të mos biesh në lum! Vajza iu përgjigj pa asnjë dyshim: Jo prindi im, ti kapu për do­rën time!

Prindi habitet dhe ia kthen: A ekziston ndonjë dallim në fjalët që t’i thash?!

Përgjigjja e vajzës ishte e shpejtë dhe i tha: Nëse unë kapesha për dorën tënde, kishte mundësi që të mos kapem mirë, dhe të më rrëshqet dora e të bie, mirëpo, nëse ti kapej për dorën time, ti nuk do ta liroje dorën që të rrëshqet nga ti! Asnjëherë, kurrë!!

– Kështu është kur i beson atij që e do më shumë se sa i beson vetvetes, dhe je më shumë i sigurt, që jetën tënde ta lësh në duart e tij se sa në duart e tua!

Kapu për dorën e atij që e do, para se të presësh nga ata që të kapen për duart e tua!!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU