ch1

KALITJA E FËMIJËVE PËR AGJËRIM!

Rubejia bint Muavidh  për agjërimin e Ashurës tha: “E agjëronim Ditën e Ashurës dhe i nxitnim fëmijët tanë që ta agjëronin, u punonim lodra nga leshi dhe, kur qante ndonjëri për ushqim, ia jepnim lodrën të hutohej derisa të vinte koha e iftarit.”

Prej shprehjeve që ndihmojnë në kalitjen e fëmijëve për agjërim:

I dashuri juaj Pejgamberi ﷺ agjëronte.

Edhe ne kur ishim fëmijë si ju agjëronim.

Çdoherë që duan ta prishin agjërimin është mirë të këshillohen për durim.

Mirë është t’ua kujtojmë herë pas here shpërblimin e agjërimit..

Dr. Muhamed Salih el-Munexhid

Nga arabishtja: Irfan JAHIU