GRUAJA IME, TI JE DHURATA MË E BUKUR E ALLAHUT PËR MUA!!

Gruaja e pyeti të burrin e saj, dhe i tha: A jam unë e bukur? – Burri iu përgjigj: Jo!!

E pyeti të burrin: A donë që të jem me ty përgjithmonë? – Iu përgjigj: Jo!!

E pyeti të burrin: A mendon për mua ndonjë kohë, madje për një çast? – Iu përgjigj: Jo!!

E pyeti të burrin: A të pëlqej? – Iu përgjigj: Dihet se jo!!

E pyeti të burrin: A më donë? – Iu përgjigj: Dihet se jo!!

E pyeti të burrin: A do të qash për mua, nëse unë largohem nga ti? – Iu përgjigj: Jo!!

E pyeti të burrin: A je i përgatitur të bësh një vepër për hir timin? – Iu përgjigj: Jo!!

Atëherë tha: Zgjidh tash!! Ose unë ose jeta jote!! – U përgjigj: Jeta ime!!

Ajo u nis të ik larg, mirëpo, ai ia kapi krahun, dhe kërkoi nga ajo të mbetet me të, dhe i tha:

Shkaku se pse nuk je e bukur, është se ti, je e mrekullueshme!

Shkaku se pse nuk dua të qëndroj me ty përgjithmonë, është se unë, kam nevojë që ti të qëndrosh me mua përgjithmonë!

Shkaku se pse nuk të mendoj, është se ti, nuk më largohesh nga mendja asnjëherë!

Shkaku se pse ti nuk më pëlqen, është se unë, të dua fortë, e jo vetëm që më pëlqen!

Shkaku se pse ti nuk më duhesh, është se unë, kam nevojë për ty më shumë se sa  mendon!

Shkaku se pse nuk do të qajë për ty, është se unë, nga mërzia mendoj se do të vdes, para se të qaj!

Shkaku se pse nuk do ta bëj një vepër për ty, është se unë, do të bëj shumë gjëra për ty, e jo vetëm se një!

Shkaku se pse e zgjodha jetën time e jo ty, është se ti, ti je jeta ime!

Ti je gruaja ime e shtrenjtë, dhe dhurata ime më e bukur nga Allahu i Madhëruar!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU