Evropa instaloi 26 për qind kapacitet më të lartë në fermat e erës në 2020

Evropa instaloi 26 për qind kapacitet më të lartë në fermat e erës në 2020

Kapaciteti nominal i vlerësuar i turbinave të instaluara në vitin 2020 ishte 8.2 megavat (MW), me dy të tretat e fermave të erës me punë në det të hapur në vitin 2020 duke përdorur turbina më të mëdha se kjo, thuhet në raportin e “WindEurope”, transmeton Anadolu Agency (AA).

Në raportin e energjisë së erës në det të hapur në Evropë, trendet kryesore dhe raporti i statistikave 2020, madhësia mesatare e fermave të energjisë nga era ishte 788 MW, 26 për qind më e lartë se vitin e kaluar.

Në Evropë, 5.402 turbina me erë në det të hapur u lidhën me rrjetin, gjithsej 25,014 MW të kapacitetit të instaluar të energjisë.

Distanca mesatare deri në breg ishte 52 kilometra dhe me një thellësi uji prej 44 metrash.

“Zona e fermës Hollandse Kust Noord V ishte ankandi i vetëm këtë vit, e cila u fitua nga konzorcium i Shell New Energies dhe Eneco”, thuhet në raport.

Përveç kësaj, GE Renewable Energy mori porosinë më të madhe për turbinat me erë, nga SSE dhe Equinor për Dogger Bank në Britani të Madhe. Në projekt do të ketë 190 turbina GE Haliade-X 13 MW.