puebla-outdoor-oilcloth-cotton-tablecloth-c

A është gjynah të shkundet mbulesa e sofrës së bukës apo e tavolinës nga dritarja natën?

Pyetja:

A është gjynah të shkundet mbulesa e sofrës së bukës apo e tavolinës nga dritarja natën?

***

Përgjigjja:

Gjynah është se mund të ketë ndonjë njeri që kalon poshtë dhe e bën për dush të shkretin. Por nëse është në oborrin tënd dhe thua: “Bismilah” dhe e shkund nuk ka asnjë lloj problemi fetarisht, qoftë natën, ditën, në mëngjes apo në darkë.

Imam dr. Ahmed Kalaja