Normalizimi i ngadalshëm në Arabinë Saudite shtyn Umren pas Festës së Bajramit

Normalizimi i ngadalshëm në Arabinë Saudite shtyn Umren pas Festës së Bajramit

Autoritetet e Arabisë Saudite kanë shtyrë Umren pas festës së Fitër Bajramit të këtij viti për shkak të një ritmi më të ngadaltë të normalizimit nga koronavirusi i ri (COVID-19), njoftuan zyrtarët turq, transmeton Anadolu Agency (AA).

Festa e Bajramit pason muajin e shenjtë musliman të Ramazanit, i cili këtë vit përfundon në mes të majit.

Drejtoria e Çështjeve Fetare të Turqisë lëshoi një deklaratë në përgjigje të pyetjeve të shumta nga publiku rreth Haxhit dhe Umres së këtij viti, pasi ato u anuluan vitin e kaluar për shkak të pandemisë së COVID-19.

Më tej në deklaratë theksohet se negociatat me Ministrinë e Haxhit dhe Umrës të Arabisë Saudite për 2021 janë duke vazhduar dhe se çdo vendim që do të merret do të bëhet publik.