Rtv Pendimi

HAXHI

Njeher ne kete jet obligim ekemi
Qaben e shejt ta vizitojm,
urdherin e Zotit ne vend ta qojm.
Ta vizitojm ate vend te shejt,
ta shikojm Qaben e bekuar,
ta perkujtojm Ibrahimin me te birin si e ndertuan.
Mos gabo ti me than ka koh une jam i ri,
ne vitin e ardheshem do te shkoj,
se vdekja te vjen ne befasi.
Mira njerez nga toka e qielli udhetimin kan filluar,
urdherin e Allahut ne vend per ta quar,
lan familjen e vatanin,
per ta vizituar bejtullahin.
Ne Qaben e bekuar,
mira njerez nga gjith bota jan tubuar,
gjith te veshur me te bardha Allahun duke adhuruar,
me tavaf e madherojn,
tekbiret jehojn,
Allahu me lebejk kendojn.
Kodren Safa-Merva duke vrapu,
kujtoj Haxheren uj duke kerkuar,
per te birin Ismail qe etja e ka kaplu.
O’Ismail o i bekuar,
nen kembet tua uji ka gurgulluar,
Haxherja shum eshte gezuar,
Zemzem-Zemzem eka titulluar.
Ujin Zemzem e shijojm gjdo semundje e largojm,
gjdo deshir qe kemi Allahun e lutemi te na plotesoj.
Ne Arafat kur kemi me shku,
me dua Allahut kemi me ju dretu,
nga aj gjdo gje kemi me kerku,
shperblim Xhennetin me na dhuru.
Allahu na ka urdheru,
ne Mina kur kemi me shku,
shejtanin me shtat gur kemi me gju,
me tekbire gjdo gjuajtje me fillu.
Syri lot me pikon,
te vorri i pejgamberit kur kaloj,
me selavate e pershendeti,
Allahu na bashkoft te lumi i Keutherit.
Pejgamberi ne hadith t’vertet ka than,
shko ne Haxh vdekja pa t’nxan,
me bindje vetem ne Allah,
do te kthehesh i paster,
sikur nana qe t’ka ba,
dhe shperblim perpos Xhennetit nuk ka.
Allahu Haxhin te gjithve ua pranoft,
nga mekatet ju pastroft,
shperblim Xhennetin ua dhuroft.
 
Eriona na Drenica me:8/10/2012
                                    22/30 PM

TË NGJAJSHME

IOS
ANDROID
DONACION
DËRGO MESAZH