Samsung bëhet prodhuesi më i madh i procesorëve

Dje Samsung raportoi rezultatet e saj të tremujorit të cilat u kryesuan nga biznesi i saj i çipave, i cili fitoi 15.7 miliardë dollarë në të ardhura dhe 7.2B në fitim.

Kjo është pothuajse dy herë më shumë në krahasim me të ardhurat operative të Intel prej $ 3.8B në të ardhurat $ 14.8B në të njëjtin tremujor të dytë të vitit 2017 – çereku rekord për Intel.

Ajo që është interesante këtu është se askush nuk e ka tejkaluar Intelin në 24 vitet e fundit dhe Samsung e bëri atë pa bërë një procesor të vetëm desktop – vetëm duke furnizuar celularët dhe pajisjet e dorës.

Intel ka dështuar të bëjë një ndikim në industrinë mobile, përkundër përpjekjeve të tyre të ndryshme me Atom.

Presim që rritja e Samsung-it të vazhdojë gjatë gjithë vitit 2017, ndërsa gjigandi po zhvillon zgjidhje procesorësh për industrinë e automobilave.