Riyad-Mansour

“Sa ditë të tjera do të prisni për të thënë mjaft?” pyet i dërguari i Palestinës në OKB në Këshillin e Sigurimit

2.3 milionë palestinezë në Gaza “po durojnë vuajtje që asnjë qenie njerëzore nuk duhet t’i durojë”, ka thënë Riyad Mansour.

“Ata janë të rrethuar dhe të bombarduar pa asnjë vend të sigurt për të shkuar,” tha i dërguari palestinez i OKB-së gjatë takimit urgjent mbi situatën në Gaza.

“Sa ditë të tjera do të prisni për të thënë, ‘mjaft’? Të paralizuar, duke mos vepruar, duke mos kryer detyrën tuaj për të ruajtur paqen dhe sigurinë ndërkombëtare dhe për të ndalur atë luftë”, u tha Mansour anëtarëve të këshillit, duke kërkuar një armëpushim të menjëhershëm.