vjosa-osmani-11

Osmani në Këshillin e Sigurimit të OKB-së: Serbia po përpiqet që agresorin ta shndërrojë në viktimë

Presidentja e vendit, Vjosa Osmani, në mbledhjen e Këshillit të Sigurimit të OKB-së e ka folur për vrasjen e oficerit të Policisë Afrim Bunjaku, nga grupi i serbëve që kryen agresion në Banjskë të Zveçanit më 24 shtator.

Osmani tha se i ndjeri Afrim Bunjaku e humbi jetën duke mbrojtur integritetin territorial të Kosovës.

Në fjalimin e saj, tutje ka theksuar se Serbia po përpiqet që agresorin ta shndërrojë në viktimë.

“Sot ajo se çka kemi dëgjuar nga Serbia është zgjatje e përpjekjeve për ta nxitur këtë aktin e agresionit”.

“Në ditën e sulmit institucionet e Kosovës kanë mbajtur kontakte me praninë ndërkombëtare ashtu siç ka qenë historikisht. Do të vazhdojmë që të bashkëpunojmë me aleatët tanë që t’i kundërvihemi akteve të tilla dhe që t’i parandalojmë që ato të mos ndodhin më”, u shpreh Osmani.