MISHIN E DERRIT AS QENI SE HAN

Titulli duket pak sa i cuditshëm por kjo ka ndodhur.
Një imam në Argjentinë,gjat ligjëratës sė tij në xhami, në lidhje me mishin e derrit,thotë:mishin e derrit Zoti e ka ndaluar, ngase është i dëmshëm,dhe aq i neveritshëm,saqë,as qeni se han.
Kjo thënje i iritoi pa masë,jomuslimanët e atjeshëm,saqë ngritën padi kundër imamit në fjalë.
Për ta mposhtur imamin,në të njëjtën kohë edhe Islamin.Ata thirren publikun,,që të jenë dëshmitarë për akuzën e Imamit,urdhëruan qê të sjellet një qen,që kur ai të han mishin e derrit,te del në rrenë fjala e Imamit.
Imami,pasi u gjet shum ngushtë,iu drejtua Allahut me lutje duke thënë:o Zot:unë duke dashur që t’ua tërhjek vërejtjen këtyre kundër mishit të derrit,më rrëshqiti gjuha dhe thash atë që thashë.po Ti o Zot,ke mundësi të më nxjerrish mua nga kjo situatë e pa lakmueshme,me të ia ndaluar qenit ngrënjen e mishit të derrit.pa pritmas,ata sollën qenin,ia afruan mishin e derrit, por më kot.Ai iu u afrua mishit,i mori erë dhe u largua.
I sollen mish të lopës,qeni kapi mishin dhe filloi të han.
Sollën një qen tjetër,por e njejta ndodhi,deri sa e sollën edhe të tretin por më kot,as njëri nga tre qent nuk e han mishin e derrit.u vërtetua fjala e Imamit.
Të gjith u turpëruan,ulën kokën,dhe i than Imamit:na fal pra je i lirë.
Nga ky rast,shum prej atyre qe ishin prezent,e pranuan Islamin.
Kështu që kur don Allahu,të nxjer nga cdo vështirësi,kur njeriu punon për dinin e Tij.
O Zot,ji nė ndihmën e cdo njeri që punon për kët Islam.
Allahumme Amin.

Shkruar nga hoxhë Zekerija Bajrami