Mishi i kuq hap rrugë për sulme të zemrës

Mishi i kuq hap rrugë për sulme të zemrës

Një hamburger në ditë vërtetë mund të shkaktojë një sulm në zemër, kanë paralajmëruar hulumtimet e reja.

Konsumi i rregullt i mishit të kuq mund të rrisë nivelet e një sëmundjeje kardiovaskulare.

Kompozimi organik- i njohur si TMAO- është prodhuar në zorrë gjatë tretjes.

Nivelet e larta janë shoqëruar me rritjen e rrezikut të goditjeve, sulmeve të zemrës dhe vdekjes së parakohshme.

Tani studimi i parë i këtij lloji ka treguar se rreziku u rritë mesatarisht tre herë në mesin e pjesëmarrësve të hulumtimit të cilët në dietë vënë mishin e kuq në vetëm një muaj.

Në disa raste rreziku u rrit dhjetë herë më shumë sesa ata që hanin pulë ose ushqime vegjetarianë.

Pas një muaji pjesëmarrësit në hulumtim ndaluan përdorimin e mishit të kuq dhe ata panë rezultate të befasueshme pasi ky rrezik filloi të ulet./Indeksonline/