KALI MË I VOGËL NË BOTË

Kali i quajtur “Einstein”, është cilësuar si kali më i vogël në botë.

Ky kalë i vogël ka lindur në prill në një fermë në SHBA. Pesha e këtij kali ishte 2.7 kg.

“Einstein” theu rekordin e vjetër të kalit më të vogël me 3 pound. Lartësia e këtij kali është 14 inç. Babai i këtij kali është 30 inç i gjatë dhe nëna e tij është 32 inç e gjatë.RTK