ISLAMI NË SHPËTIM TË NJERËZIMIT

Shum fakte flasin, se Islami ka ardhur për të shpëtuar njerëzimin.
Kësaj rradhe do të përmendim rastin e Mis Kurbanit.
Ndoshta nuk keni dëgjuar për Mis Kurbanin.
Egyptjasit e vjetër kishin një zakon të cuditshëm.
Ata gjat vitit zgjedhnin vajzën më të bukur në gjith Egyptin,si që zgjidhen tash Mise të ndryshme.
Por ata nuk e zgjinin për ta shpallur më të bukur, por për ta hudhur në lumin Nil.
Ngase sipas besimit të tyre nëse nuk hudhet vajza më e bukur në te,Nili nuk do të vërshon në pranverë dhe nuk do të ujitet fusha dhe kështu nuk do të ketë bereket.
Por me aritjen e Muslimanëve në Egyptë në krye me clirusin Amër bin As.
Kur dëgjoi për një gjë të till,ai tha stop,nuk do të hudhim vajzën më të bukur.
Por do të hudhim fjalën e bukur.
Ai mori një letër shkruajti në të:Bismilahirrahmani Rrahiim
Pastaj vazhdoi: O Nil:nëse ti rrjedh për shkak të vajzës së pa fajshme,hic mos rridh më,por nëse rrjedh me emrin e Zotit vazhdo,se ne më nuk do të hudhim kurban
Dije këtë mirë.
Kur erdhi koha Nili vazhdoi punën e vetë.
Kêshtu Islami me arritjen në Egyptë,e ndërpreu këtë zakon të shemtuar,si që ka asgjësuar shum zakone të dëmshme për njerëzinë.
Por njerëzit pak i dinë këta rregulla.
Zoti na udhëzoftë.