Hoxhë Fadil Sogojeva

Fadil Sogojeva nga fshati bajqine komuna e Podujeves i lindur me 30.12.1971shkollen fillore në vendlindje,
të mesmen medresen “Alaudinë”në Prishtinë.
Kurse studimet në Arabin Saudite në Universitetin Al imam University- Rijad- fakultetin e sheriatit dega fikh dhe usulifikh.Studimet pos diplomike në fakultetin amerikan në Egjipt jam në vazhdim e siper inshallah.
Momentalisht jam imam ,ligjeruaes edhe hatib tek Xhamia Ebu Beker Essidik në bregun e diellit në Prishtinë.