tattly_kids_mix_one_01_1200x1200-696x696

Cili është gjykimi në lidhje me tatuazhet e përkohshme?

Pyetje: Cili është gjykimi në lidhje me tatuazhet e përkohshme, e cila është një lloj i imazhit që mbetet në ndonjë pjesë të trupit dhe zhduket pas disa ditësh?

Përgjigje: I lavdëruar qoftë Allahu. Nëse është një imazh i një kafshe, etj, atëherë ajo është haram dhe nuk lejohet. Nëse është një imazh i pemës ose modele të ngjashme, ska të keqe në këtë, por sipas mendimit tim është më mirë të mos e bërë këtë, pasi ajo krijon një barrë shtesë mbi gruan, kur është fjala për shpenzimet dhe të kujdesurit për këto modele. Pra, është më mirë të mos e bërë këtë.

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin
www.perlatmuslimane.com