RTV Pendimi
Samet taurs
Auto Lider
Goodlife
Hapja e xhamis
Të ndryshme

Xhamia e madhe e Jafës ( Xhamia Mahmudije )

Muslim Shop

Xhamia Mahmudije është Xhami historike nga periudha Osmane në Qytetin e Jafës, ndodhet në pjesën bregdetare të këtij qyteti, në zemër të pjesës së vjetër të qytetit, afër sheshit të dëshmorëve, punimet përfunduan vitin 1812 gjatë qeverisjes së perandorisë Osmane me këtë vend. Veçohet për nga madhësia e saj, në kuadër të kësaj Xhamie ka funksionuar edhe Medreseja dhe fakulteti i studimeve Islame mbi 4 medh’hebet ( Shkollat juridike )islame.

Kjo Xhami është e rrethuar me dyqane afariste të cilat kanë shërbyer për mirmbatjen e Xhamisë, mirpo fatkeqësisht sot shfrytëzohen nga Izraelitët të cilët morrën kontrollin e këtij qyteti në vitin 1948.

Postimet e ngjajshme

Para se me ik prej këtij vendi…

Hevzi Hasani

O NJERI MOS HARRO!

Kushtrim Guraj

GRUAJA

Kushtrim Guraj

SKA MË TË FORTË SE NE SHQIPËTARËT

Kushtrim Guraj

Vëllezërit Xhaferi sjellin ilahin e re pak para muajit të Ramazanit

Kushtrim Guraj

Kontribo edhe ti për ndërtimin e xhamisë “Bashkimi” në Linz të Austrisë

Hevzi Hasani

Muri i Burakut

Hevzi Hasani

Kubetus- Sakhra / Kupola e Shkëmbit

Hevzi Hasani

Eriha ( Jericho ) Qyteti më i vjetër

Hevzi Hasani