RTV Pendimi
Kompania Ziel Bau
Akademi Kuranit
Flyer Fahrschule struga
Goodlife
Auto Lider
Tetovës i shtohet edhe një hafize e re e Kur’anit
Lajme

Tetovës i shtohet edhe një hafize e re e Kur’anit

Tetovës i shtohet edhe një hafize e re e Kuranit Famëlartë pasiqë gjatë ditës së sotme nxënësja e mederesesë Isa Beu paralelja e shtrirë e vajzave në Tetovë Sara Sadiku me sukses të shkëlqyer e ka kryer hivzin gjegjësisht nxënien përmendësh të Kuranit Famëlartë.

Manifestimi i duasë së Hivzit është mbajtur në ambientet e xhamisë se lagjes Drenovec të Tetovës ku ka marrë pjesë edhe Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë Reis Ul Ulema Sulejman ef Rexhepi, Myftiu i Myftinisë së Tetovës, Prof.Dr Qani ef Nesimi, një numër i konsiderueshëm i hoxhallarëve të Tetovës me rrethinë, familjarë, miq , dhe xhemat i xhamisë së Lagjes Drenovec.

Imami i Xhamisë së Lagjes Drenovec Muhamed Xhemil Hoxha theksoi se ndjehet krenar që për të dytën herë me rradhë në xhaminë ku ai është imam po organizohet një dua hivzi.

Hafizja më e re e Kuranit Famëlartë Sara Sadiku nxënien përmendësh të Kuranit Famëlartë e ka vlerësuar si një dhuratë nga Allahu Fuqiplotë.

Fjalë rasti mbajti Kryetari i BFI-së Reis ul-Ulema Haxhi Sulejman ef. Rexhepi,si dhe Myftiu i Tetovës Qani ef Nesimi të cilët në emër të BFIM-së dhe Myftinisë së Tetovës përshëndetën të pranishmit dhe hafizes së re i shprehën urimet për hifzin e mbaruar .

Përndryshe mësimet e Kuranit Famëlartë gjegjësisht nxënien përmendësh nxënësja Sara Sadiku i ka ndjekur te mualimi Bekim ef. Sulejmani në mektebin e lagjes Drenovec që për herë të parë në historinë e Lagjes Drenovec të Tetovës nga ky mekteb del një hafize.

Memorizimin e Kuranit Famëlartë hafizja Sara Sadiku e ka mbrojtur përpara komisionit profesional të Myftinisë së Tetovës në përbërje të Hafëz Ejup ef Selmanit, Hafëz Abdulbaki ef Kasami dhe Hafëz Abdurahim ef Murati përderisa duanë e hivzit e ka bërë Myftiu i Myftinisë së Gostivarit Shaqir ef Fetahu.

Postimet e ngjajshme

Kosovë, Bahtiri i dorëzon Veselit peticionin për bashkimin e Mitrovicës

Kushtrim Guraj

Suedi, dënohet një politikan për fyerje ndaj muslimanëve

Kushtrim Guraj

Mbi 15 milionë automjete të reja pasagjerësh janë regjistruar në BE në vitin 2018

Kushtrim Guraj

Katari dhuron 50 milionë dollarë për refugjatët sirianë

Kushtrim Guraj

OKB dërgon 33 maunë me ndihma në Siri

Kushtrim Guraj

Fondacioni Maarif dhe Diyanet nënshkruajnë protokoll bashkëpunimi

Kushtrim Guraj

Migranti irakian në Turqi: Policët detarë grekë “u përpoqën të na vrasin”

Kushtrim Guraj

Policia izraelite bën për spital drejtorin e xhamisë Aksa

Kushtrim Guraj

Erdoğan bisedë telefonike me Trump

Kushtrim Guraj
%d bloggers like this: