RTV Pendimi
Royal
Goodlife
Reklama e Fatmirit
Samet taurs
Auto Lider
Probleme shpirtërore & shoqërore

PYETJE QË NA NGUSHTOJNË TEPËR NË JETËN TONË

Muslim Shop
  1. Pse na duken 10 euro të mëdha kur i japim për xhami, kurse shumë të vogla, atëherë kur shkojmë në restorant për të ngrënë?!
  2. Pse na duket një orë në adhurim ndaj Allahut shumë e gjatë, kurse një orë e gjysmë për futboll, apo tri orë në internet na duken se shumë shpejt po kalojnë?!
  3. Pse na duket shumë e rëndë të lexojmë një pjesë të Kuranit brenda ditës, kurse shumë e lehtë të lexohet një tregim apo roman prej 200 apo 300 faqeve?!
  4. Pse i pranojmë dhe u besojmë lajmeve të gazetave dhe revistave me shumë lehtësi, kurse bëjmë shumë pyetje dhe jemi kureshtarë për atë që e thotë Kurani?!
  5. Pse i pranojmë stilet e jetës dhe i pasojmë modat e ndryshme pa asnjë problem dhe dyshim, kurse ia kthejmë shpinën traditës së të Dërguarit të Allahut, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin për të?!
  6. Pse na duket ndeja dyorëshe në xhami e rëndë dhe e gjatë, kurse jo para ekranit kur luan ndonjë film shumë i shkurtër?!
    Besoj se këto pyetje, kur parashtrohen na ngushtojnë tepër të gjithëve, dhe arsyeja e vetme se pse ngushtohemi është se të gjithë e dimë përgjigjen.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Postimet e ngjajshme

E RESPEKTOJMË VETEN DHE E RESPEKTOJMË TJETRIN

Irfan Jahiu

NGJARJE PËR T’I MEDITUAR

Irfan Jahiu

KËTO FJALË IA VLEN PËR T’I LEXUAR

Irfan Jahiu

MOS HARRO SE TI JE SHËMBËLLTYRË PËR TJETRIN

Irfan Jahiu

THATËSIA SHPIRTËRORE

Irfan Jahiu

ASKUSH NUK E DI DHIMBJEN TËNDE SIKURSE ALLAHU

Irfan Jahiu

MOS E HUMBNI SHPRESËN NË MËSHIRËN E ALLAHUT

Irfan Jahiu

A I KE PARË TË PËRZGJEDHURIT?

Irfan Jahiu

NËNTËMBËDHJETË KËSHILLA PËR JETË MË TË LUMTUR

Irfan Jahiu