RTV Pendimi
Hapja e xhamis
Auto Lider
Samet taurs
Goodlife
Probleme shpirtërore & shoqërore

PLAKA DHE LETRA

Muslim Shop

Një ditë prej ditëve në rrugë varet një letër ku në të shkruan: “I kam humbur njëzet dinar dhe ai që i gjen shpresoj të më i kthen në adresën e filanit banesa numër 76 për arsye se jetesa ime është e ulët dhe kam nevojë për to dhe me to më duhet të blej bukë”. Kalon një njeri i cili e sheh letrën e shënuar dhe i vjen shumë keq saqë vendos që të shkon deri tek banesa dhe të pretendon se ai i ka gjetur të hollat. Troket në derë dhe nga banesa del një plakë të cilës ky njeri ia jep nga xhepi i tij njëzet dinar. Kur plaka e sheh këtë gjest të tij fillon të qan dhe i thotë se ti je i dymbëdhjeti i cili vjen dhe pretendon se i ke gjetur të hollat e mia.

Njeriu buzëqeshi dhe u nis në drejtim të ashensorit kurse plaka në atë moment  i tha: “Biri im nëse ke mundësi largoje njoftimin nga rruga. Unë në fakt nuk di shkrim dhe unë nuk e kam shkruajtur letrën dhe filloi të qan dhe të thotë se mirësjellja dhe mëshira e juaj ndaj meje më jep shpresa dhe më bën ta ndjej mirësinë e dynjasë”.

O ti musliman, mos e lejo veten ta lësh një nevojtar dhe ti je i zhytur në begati.

Patjetër do të kesh nevojë që ndokush të zgjon nga gjumi i shkujdesjes, nëse jo në dynja në ahiret nevoja do të jetë më e madhe dhe më e nevojshme. 

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

 

 

 

 

Postimet e ngjajshme

THATËSIA SHPIRTËRORE

Irfan Jahiu

ASKUSH NUK E DI DHIMBJEN TËNDE SIKURSE ALLAHU

Irfan Jahiu

MOS E HUMBNI SHPRESËN NË MËSHIRËN E ALLAHUT

Irfan Jahiu

A I KE PARË TË PËRZGJEDHURIT?

Irfan Jahiu

NËNTËMBËDHJETË KËSHILLA PËR JETË MË TË LUMTUR

Irfan Jahiu

MËSOJI KËTO PESË RREGULLA

Irfan Jahiu

DEGËT NGA ARI

Irfan Jahiu

ÇUDITEM ME KATËR NJERËZ

Irfan Jahiu

KËSHTU BËHESH I LUMTUR

Irfan Jahiu