RTV Pendimi
Auto Lider
Royal
Goodlife
Samet taurs
Reklama e Fatmirit
Shkenca dhe teknologjia

Parlamenti Evropian iniciativë për kufizime në internet

Muslim Shop

Komiteti i Çështjeve Juridike i Parlamentit Evropian (PE) ka miratuar një projektligj i cili parasheh parandalimin e ngarkimit të produkteve të drejtat e autorësisë të të cilave mbrohen me ligj, duke zbatuar masa dhe filtra të ndryshme në platformat e internetit si Google, Facebook, Twitter dhe Microsoft, raporton Anadolu Agency (AA).

Komiteti i Çështjeve Ligjore i PE-së shqyrtoi projektligjin në lidhje me përditësimin e ligjeve të të drejtave të autorësisë në kryeqytetin belg Bruksel.

Projektligji u miratua pas anëtarët e PE-së kërkuan përditësimin e rregullores në lidhje me të drejtat e anëtarësisë për pagesë të drejtë për artistët dhe gazetarët.

Projektligji u miratua me 14 vota pro, nëntë kundër, ndërsa dy vota ishin të përmbajtura.

Për funksionalizimin e projektligjit nevojitet miratim edhe nga Asambleja e Përgjithshme e PE-së.

Ndryshimet në fjalë janë kritikuar për shkak të mundësisë së kufizimit të internetit dhe lirisë së fjalës. Mendohet se me të mund të kufizohen në përgjithësi videot dhe fotografitë e ndryshuara në mënyrë kreative dhe për qëllime humoristike.

Postimet e ngjajshme

Shitja globale e telefonave për Huawei është më e lartë se ndonjëherë më parë

Zyrtare: OnePlus lajmëron datat dhe kohën e lansimit të OnePlus 7

Qëndrim Ibrahimi

Alibaba shpërndan postën me anë të “njohjes së fytyrës”

Qëndrim Ibrahimi

Telefonët iPhone 5G mund të arrijnë vitin e ardhshëm, me procesorët nga Qualcomm

Qëndrim Ibrahimi

Fluturimi i parë i aeroplanit më të madh në botë, krahët e së cilit janë më të gjatë se një fushë futbolli

Qëndrim Ibrahimi

Samsung pritet të lansoj katër modele Galaxy Note 10

Qëndrim Ibrahimi

Samsung shfaq kamerën rrotulluese të Galaxy A80

Qëndrim Ibrahimi

Korea e Jugut lanson rrjetin 5G, para kohës së pritur

Qëndrim Ibrahimi

​Prezantohet taksi fluturues kinez pa pilot

Qëndrim Ibrahimi