RTV Pendimi
Auto Lider
Royal
Reklama e Fatmirit
Samet taurs
Goodlife
Mirësjellja - Edukata fetare

NUK VDES ASNJË SHPIRT PA E PLOTËSUAR RISKUN E VET

Muslim Shop

Rrëfehet për një njeri se kishte rënë në pus dhe filloi të bërtitte dhe të kërkonte ndihmë. Njerëzit e dëgjuan britmën e tij dhe shkuan shpejt ta shpëtojnë. E nxorën dhe e ngritën nga pusi.
Një njeri erdhi dhe i dha të pijë qumësht e të qetësohet dhe e pyetën se si ra në pus!
Njeriu filloi t’ua sqarojë hollësisht se si ra në pus dhe u afrua në skaj të pusit, që ta përshkruajë se si ra në të mirëpo, këtë herë, ra në pus dhe vdiq.
Shejh Dr. Salih el Megamesi, Allahu e ruajttë, thotë: “Këtij njeriu, nga risku i tij, i kishte mbetur që ta pijë edhe atë sasi të qumështit, kur e piu dhe përfundoi risku i tij që e ka pasur të përcaktuar, ra në të njëjtin vend dhe vdiq!”
Mos kini frikë për riskun tuaj, ju vetëm se merrni shkaqet, kurse Allahu është Furnizuesi dhe nuk do të vdesë asnjë shpirt pa e plotësuar riskun e vet.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Postimet e ngjajshme

JI GJITHMONË ME ALLAHUN

Irfan Jahiu

EDUKOJE SHPIRTIN ME KËTO URTËSI

Irfan Jahiu

A KE DËGJUAR PËR KËTO PESË GJËRA?

Irfan Jahiu

MOS I MBYLL DYERT E ZEMRËS SATE

Irfan Jahiu

TI JE NË BEGATI DHE PO HARRON

Irfan Jahiu

KUJDES SE ÇFARË PO NDODH PËRRETH TEJE

Irfan Jahiu

ME TË HOLLA NUK BLIHET ÇDO GJË

Irfan Jahiu

PROGRAMI I AGJËRUESIT NË RAMAZAN

Irfan Jahiu

JETA I SHËMBËLLEN LULES

Irfan Jahiu