RTV Pendimi
Akademi Kuranit
Kompania Ziel Bau
Auto Lider
Flyer Fahrschule struga
Goodlife
Mirësjellja - Edukata fetare

LLOJET E SHPIRTIT

– Shpirti është tri llojesh: shpirt fort i prirë për të keqe, shpirt qortues dhe shpirt i qetë.
1. Shpirti fort i prirë për të keqe është ai shpirt, i cili nuk nxit përveçse në të ligën, dhe konsiderohet si burim i çdo të keqeje dhe të lige.
2. Shpirti qortues është ai shpirt, i cili nxit në pendim pasi është vepruar një e keqe brenda zemrës. Prandaj ajo konsiderohet ndërgjegjja e zemrës së robit.
3. Shpirti i qetë është ai shpirt, i cili e adhuron Allahun me mirësi dhe nuk qetësohet përveçse me mirësi dhe me përmendjen e Allahut.
O ti rob i Allahut, kërko ndihmë që me shpirtin qortues, ta luftosh shpirtin fort të prirë për të keqe, që të arrish deri te shpirti i qetë.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Postimet e ngjajshme

SA I MJERË QË ËSHTË I BIRI I ADEMIT

Irfan Jahiu

MENDO PËR TË TASHMEN, PARA SE TË BËHET E DJESHME

Irfan Jahiu

BËHU ME ALLAHUN

Irfan Jahiu

ALLAHU KUR TË SPROVON, TË DO

Irfan Jahiu

O TI I PIKËLLUAR, PËRGËZOHU

Irfan Jahiu

MOS U MËRZIT

Irfan Jahiu

“ZEMRA IME ËSHTË E BARDHË”

Irfan Jahiu

ZBUTE ZEMRËN TËNDE

Irfan Jahiu

TRI POROSITË MADHËSHTORE

Irfan Jahiu
%d bloggers like this: