RTV Pendimi
Auto Lider
Goodlife
Samet taurs
Reklama e Fatmirit
Royal
Reklama Të ndryshme

Kontribo edhe ti për Xhaminë “Horizont” në Wels të Austrisë

Muslim Shop

Qendra Shqiptare për Kulturë dhe Arsim Wels ju njofton se sapo ka filluar ndertimi i Xhamisë së re e cila do të jetë në funksion për të gjithë besimtarët e këtij qyteti.
Përshkak se objekti kushton shumë dhe xhemati nuk mund ta mbulon këtë shumë, ju ftojmë të merrni pjese në blerjen e këtij objekti duke kontribuar me të holla aq sa të keni mundësi.

Për ato që kontribojnë në ndërtimin e Xhamive, profeti në hadith thotë:

“kush ndërton një shtëpi të Allahut, Allahu i ndërton atij një shtëpi në xhennet”.

Allahu thotë: “me të vërtetë shtëpitë e Allahut i ndërton ai që beson Allahun dhe diten e mbrame, e falin namazin, e japin zekatin dhe nuk i frikësohen vetëm Allahut”.
Xhamitë janë shtepitë e All-llahut në tokë. I dërguari i All-llahut thotë: vendet më të dashura te All-llahu jane xhamitë.

Xhamia është vendi ku zemra gjenë qetësinë e saj, vendi ku edukohen breza te shëndoshë për një të ardhme më të mirë dhe si e tillë e meriton më shumë nga gjithcka tjetër të shpenzohet pasuria për ndërtimin e saj.

I nderuar vëlla mundohu të lësh për veten tënde sadaka të rrjedhshme e cila do të bëj dobi ne atë ditë kur pasuria është e pavlerë.

I dërguari i All-llahut thotë: nëse i biri i Ademit vdes i ndërpriten të gjitha punët e tij përvec se tre punëve dhe përmendi ketu dhe sadakanë e rrjedhshme.

Shumica e njerëve mundohen dhe garojnë në dynjane dhe bukuritë e saj edhe pse e dijnë që prej saj do të largohen një ditë dhe nuk do të marrin me vete vetëm ate qe punuan. Atëhere bëhu ti vëlla i nderuar garues me punë të mira dhe të khajrit. Ku ka punë më të mirë sesa ndërtimi i një xhamie.

Edhe një herë ju ftoj juve të nderuar të ndihmoni aq sa të keni mundesi. Këtu citojmë profetin:”nuk pakësohet pasuria nga sadakaja”.
E lusim All-llahun t’ju shpërblejë më te mira juve dhe te gjithë ata te cilët japin nga pasuria e tyre.
Me respekt Kryesia e Xhamisë Wels.

Për sqarime dhe informata tjera mund te kontaktoni Kryetarin e Xhamisë në tel: 0043 664 104 03 66

Xhiro llogaria është si vijon:
Emri : Verein Albanischer Muslime in Wels
Iban : AT90 1513 0002 7101 0894
BIC Swift : OBKLAT2L

Fb : https://www.facebook.com/AlbanischesKulturundBildungszentrum/

Postimet e ngjajshme

Nëse vuani nga ndonjë sëmundje, apo jeni të shqetësuar për dëmet që po ju shkaktojnë ushqimet industriale, ju duhet ta lexoni këtë

Kushtrim Guraj

Kryeimami Bajgora mbajti hytben e xhumasë në xhaminë e fshatit Zabel i Ulët

Kushtrim Guraj

Mesazhe muslimanit europian,në prag të Ramazanit

Kushtrim Guraj

Pasurinë që duhet ta dëshirojmë

Kushtrim Guraj

Xhamia e Mazhiqit e ndërtuar në vitin 1545, por tashmë e harruar

Kushtrim Guraj

KJO MJAFTON SI ARGUMENT PËR ATA QË KAN MENT

Kushtrim Guraj

Mbi 16,000 njerëz po kërkojnë që mësuesja të pushohet nga puna – shkaku i një komenti në detyrat e shtëpisë së nxënësit të saj 

Qëndrim Ibrahimi

Kontribo edhe ti – Ramazani 1440/2019

Kushtrim Guraj

Para se me ik prej këtij vendi…

Hevzi Hasani