RTV Pendimi
Samet taurs
Hapja e xhamis
Goodlife
Auto Lider
Probleme shpirtërore & shoqërore

DJALOSHI DHE PROBLEMET E TIJ

Muslim Shop

Një djalë i ri iu ankua një dijetari dhe i tha: Unë jam një djalosh i ri të cilit dashuria ndaj epsheve dhe pasioneve ka filluar t’i bëhet problemi kryesor. Nuk munden ta ndali veten nga shikimi i grave dhe i vajzave nëpër tregje. Çka të bëj? Çka më sugjeroni dhe këshilloni? Dijetari ia dha një gotë me qumësht të mbushur përplot dhe e porositi që ta dërgon deri në një vend të caktuar ku ndërkohë do të duhet të kalon nëpër treg pa mos e derdhur aspak qumështin nga gota. Dijetari e thirri njërin nga nxënësit e tij ta shoqëron djaloshin deri në vendin e caktuar dhe e porositi ta rrah para të gjithë njerëzve nëse e derdh qumështin.

Dhe me të vërtet … djaloshi e dërgoi qumështin deri në vendin e caktuar pa mos e derdhur aspak nga gota. Kur e pyeti dijetari se sa njerëz dhe vajza i shikove për rruge, djaloshi iu përgjigj: Dijetari im, nuk pash asgjë përreth meje. Isha i frikësuar se do të rrihem dhe do të poshtërohem para njerëzve nëse e derdhi qumështin. Atëherë dijetari i tha: Kështu është gjendja e besimtarit. Besimtari i frikohet Allahut dhe nënçmimit të Tij Ditën e Kiametit nëse i bën mëkate dhe gjynahe.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU  

 

 

 

Postimet e ngjajshme

THATËSIA SHPIRTËRORE

Irfan Jahiu

ASKUSH NUK E DI DHIMBJEN TËNDE SIKURSE ALLAHU

Irfan Jahiu

MOS E HUMBNI SHPRESËN NË MËSHIRËN E ALLAHUT

Irfan Jahiu

A I KE PARË TË PËRZGJEDHURIT?

Irfan Jahiu

NËNTËMBËDHJETË KËSHILLA PËR JETË MË TË LUMTUR

Irfan Jahiu

MËSOJI KËTO PESË RREGULLA

Irfan Jahiu

DEGËT NGA ARI

Irfan Jahiu

ÇUDITEM ME KATËR NJERËZ

Irfan Jahiu

KËSHTU BËHESH I LUMTUR

Irfan Jahiu