RTV Pendimi
Auto Lider
Goodlife
Samet taurs
Hapja e xhamis
Probleme shpirtërore & shoqërore

DEJUZI (NJERI I PATURP)

Muslim Shop

Dejuz është ai që krenohet me bukurinë dhe elegancën e gruas së tij para të tjerëve. Nuk e ruan atë nga sytë e njerëzve të huaj. Del me gruan duke qenë ajo e zbukuruar, parfymosur dhe grimosur, sikur ajo te jetë mall i ekspozuar për shitje. Ecën rrugës duke qenë ajo me rroba të ngushta, të shkurtëra, të tejdukshme, dhe duke tërhequr vëmendjen e të tjerëve me kërcitjen e takave për tokë.

Ku je o ti që nuk e obligon gruan tënde të mbulohet?

A ke harruar se Muhamedi alejhi selam ka thënë:” Nuk do të hyjë në Xhenet dejuzi (njeriu i paturp). Transmeton Ahmedi, Nesaiu, Hakimi dhe Bejhekiu.

Fatkeqësisht gjejmë vëllezer që gratë, vajzat dhe motrat e tyre vishen ngushtë, me rroba të tejdukshme, të zbuluara, bile ka prej atyre që lënë gratë e tyre të shkojnë në bregdet, ndërsa “veshja” e tyre atje është thuajse janë mish në shitje.
Dejuz është ai që nuk xhelozon për: gruan, motrën dhe nënën e tij.
Vec ka humbur xhelozia tek disa burra, ndërsa është vetvrarë turpi tek gratë e tyre.
O Allah! Na bënë të vdesim duke mos qenë të sprovuar në fe. 

Amin

Përshtati: Valdet Kamberi

 

 

 

Postimet e ngjajshme

THATËSIA SHPIRTËRORE

Irfan Jahiu

ASKUSH NUK E DI DHIMBJEN TËNDE SIKURSE ALLAHU

Irfan Jahiu

MOS E HUMBNI SHPRESËN NË MËSHIRËN E ALLAHUT

Irfan Jahiu

A I KE PARË TË PËRZGJEDHURIT?

Irfan Jahiu

NËNTËMBËDHJETË KËSHILLA PËR JETË MË TË LUMTUR

Irfan Jahiu

MËSOJI KËTO PESË RREGULLA

Irfan Jahiu

DEGËT NGA ARI

Irfan Jahiu

ÇUDITEM ME KATËR NJERËZ

Irfan Jahiu

KËSHTU BËHESH I LUMTUR

Irfan Jahiu