RTV Pendimi
Goodlife
Samet taurs
Royal
Reklama e Fatmirit
Auto Lider
BE ka mbyllur vitin 2018 me shkallë të papunësisë me 6,6 për qind
Lajme

BE ka mbyllur vitin 2018 me shkallë të papunësisë me 6,6 për qind

Muslim Shop

Bashkimi Evropian (BE) ka mbyllur vitin 2018 me një shkallë të papunësisë prej 6,6 për qind, tha të enjten zyra e BE-së për statistika, transmeton Anadolu Agency (AA).

Krahasuar me vitin paraprak, papunësia në BE është ulur me 0.6 për qind, pasi në dhjetorin e vitit 2017 ajo ka qenë 7.2 për qind.

“Eurostat vlerëson se 16.3 milionë burra dhe gra në BE28, nga të cilët 12.9 milionë brenda Eurozonës kanë qenë të papunë në dhjetor të vitit 2018,” tha zyra e BE-së për statistika.

Eurozona ose EA19, përfaqëson shtetet të cilat kanë monedhën e përbashkët euro, ndërsa BE28 janë shtetet anëtarë në Union.

Eurostat thotë se shkalla më e ulët është regjistruar në Republikën Çeke me 2,1 për qind e ndjekur nga Gjermania me 3,3 për qind, ndërsa shifrat më të larta janë regjistruar në Greqi me 18,6 për qind dhe Spanjë me 14,3 për qind.

“Krahasuar me një vit më parë, shkalla e papunësisë është më e ulët në të gjitha shtetet, përveç në Francë ku mbeti e pandryshuar”, thotë Eurostat.

Shifrat zyrtare të publikuara flasin se 3.36 milionë të rinj të moshës nën 25 vjeçare janë të papunë, nga të cilët 2.39 milionë në Eurozonë, që krahasuar me një vit më parë shënon ulje për 249 mijë në BE28 dhe 141 mijë në Eurozonë.

Shkalla më e ulët e papunësisë të të rinjve është regjistruar në Republikën Çeke, Gjermani dhe Holandë, ndërsa më e larta në Greqi, Spanjë dhe Itali.

Postimet e ngjajshme

Gjermani, zjarri në një xhami shkakton dëme të mëdha materiale

Armend Emurllahu

Afganistan – 3 të vdekur në sulmin me bombë në xhami

Kushtrim Guraj

Shërbimi ushtarak i paguar do të bëhet i përhershëm në Turqi

Kushtrim Guraj

Haradinaj i drejton thirrje Vuçiçit për reflektim

Kushtrim Guraj

Rast i artë që shpesh herë po na ik!

Kushtrim Guraj

Kosovës i shtohet një Doktor Shkence në fushën e Tefsirit

Kushtrim Guraj

Shoqata nga Turqia shtron iftare në Mesxhid al-Aksa

Kushtrim Guraj

Kosovari i verbër, lexues entuziast i Kur’anit

Kushtrim Guraj

Lufta civile në Jemen i detyroi të zhvendosen nga vendi

Kushtrim Guraj