RTV Pendimi
Samet taurs
Hapja e xhamis
Auto Lider
Goodlife
Ne prang te ramazanit
Lajme

Austri, politikanët në vitin 2018 morën pjesë në 20 fushata kundër muslimanëve

Muslim Shop

VJENË (AA) – Rezultatet e një studimi gjithpërfshirës të cilin e zbatoi OJQ-ja “SOS Mitmensch” në Austri, flasin se në vitin 2018 politikanët kanë marrë pjesë në 20 fushata kundër muslimanëve, raporton Anadolu Agency (AA).

Aktivistët e kësaj organizate joqeveritare, në një konferencë për mediat në Vjenë, u shpërndanë punonjësve mediatikë rezultatet e një studimi interesant në lidhje me fushatat islamofobe dhe anti-muslimane në politikën austriake gjatë vitit të kaluar.

Studimi pohon se në fushatat të cilat në shënjestër kanë pasur muslimanët, kanë qenë të përfhirë edhe zyrtarë politikë të Austrisë.

Raporti thekson se në përhapjen e fushatës anti-muslimane, kanë qenë të përfshirë djathtisti, Heinz-Christian Strache, zëvendës kancelari austriak, Johann Gudenus nga Partia e Lirisë së Austrisë (FPO) dhe ministrja e Çështjeve Sociale, Beate Hartinger-Klein.

Zëdhënësi i organizatës joqeveritare “SOS Mitmensch”, Alexander Pollak, tha se fushata e urrejtjes kundër muslimanëve, për të vetmen arsye, orientimi i tyre fetar, ka arritur në “nivelin e paimagjinueshëm”, krahasuar me disa vite më parë.

Postimet e ngjajshme

“Shkëmbimi tregtar Turqi-Ballkan ka shënuar rritje gjatë 15 viteve”

Kushtrim Guraj

Program për bashkëpunim kulturor mes Maqedonisë së Veriut dhe Malit të Zi

Kushtrim Guraj

Haradinaj: Mos u zhgënjeni dhe mos e zbehni përkrahjen për Kosovën

Kushtrim Guraj

Përmbytje në Pakistan, dhjetëra të vdekur

Kushtrim Guraj

Shumë vende me epidemi fruthi, Kosova e paprekur deri më tash

Qëndrim Ibrahimi

Shqipëria thyen rekord në Europë, papunësia 32.8%

Qëndrim Ibrahimi

TIKA organizoi modulin e tretë të edukimit special në Prishtinë

Kushtrim Guraj

Erdoğan: Zjarri në Notre Dame na ka mërzitur thellësisht

Kushtrim Guraj

Në Gazën e bllokuar hapet panairi i librit

Qëndrim Ibrahimi