RTV Pendimi
Kompania Ziel Bau
Goodlife
Auto Lider
Akademi Kuranit
Flyer Fahrschule struga
Mirësjellja - Edukata fetare

ALLAHU KUR TË SPROVON, TË DO

Kur Allahu e sprovon një njeri, vetëm se e ka dashur.
Sprovat janë dy llojesh:
1. Sprovë për frenim apo përmbajtje.
2. Sprovë për ngritje.
Nëse njeriu është mëkatar, i dhënë pas dynjasë dhe i shkujdesur nga Zoti i tij, Allahu e sprovon, me qëllim që ta frenojë nga mëkatimi dhe ia rikujton se ka Zot, që duhet të adhurohet.
Nëse i sprovuari është besimtar dhe i devotshëm ndaj Zotit të tij, vetëm se është sprovuar për t’iu larë gjynahet dhe për t’iu rritur gradat e tij.
Dy llojet e sprovave vijnë nga dashuria e Allahut mbi robin e Tij, nga mëshira dhe butësia e Tij.
Po ta dinim fshehtësinë, do ta zgjedhnim atë që e ka zgjedhur për ne Allahu i Madhëruar.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Postimet e ngjajshme

MË FAL, UNË JAM I KAPUR PËR FE, MOS MË KËSHILLO!

Irfan Jahiu

MOS U GËZO ME PLAGËT E TË TJERËVE

Irfan Jahiu

MOS E LEJO ASKËND TË TA NDRYSHOJË GJENDJEN SHPIRTËRORE!

Irfan Jahiu

SA I MJERË QË ËSHTË I BIRI I ADEMIT

Irfan Jahiu

MENDO PËR TË TASHMEN, PARA SE TË BËHET E DJESHME

Irfan Jahiu

BËHU ME ALLAHUN

Irfan Jahiu

O TI I PIKËLLUAR, PËRGËZOHU

Irfan Jahiu

MOS U MËRZIT

Irfan Jahiu

“ZEMRA IME ËSHTË E BARDHË”

Irfan Jahiu
%d bloggers like this: